Javni poziv Ministarstva gospodarstva za poticanje EnU i OIE

Ministarstvo gospodarstva objavilo je Javni poziv za poticanje povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Predmet navedenog Javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava u svrhu razvoja energetskog sustava kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije.

Javni poziv namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave te proračunskim korisnicima proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave upisanim u registar proračunskih korisnika proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Najveći iznos bespovratnih sredstava može biti 200.000,00 kuna, a od neto prihvatljivih troškova može se odobriti najviše 70%. U okviru Javnog poziva svakom pojedinačnom podnositelju prijave može se dodijeliti najviše jedna pomoć.

Javni poziv traje do iskorištenja sredstava, a otvoren je danom objave na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva.

Tekst Javnog poziva kao i prijavni obrazac možete naći u dokumentima ispod ovog članka kao i na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva.