U Wloclawu održan sastanak projektnih partnera projekta Dynamic Light

Aktivnosti po projektu Dynamic Light nastavljaju se i dalje pa je tako od 19. do 21. travnja 2017. godine u poljskom Wroclawu održan treći sastanak projektnih partnera projekta. Domaćin je ovaj puta bio projektni partner Poltegor-Institute, a sastanku su prisustvovali i predstavnici Međimurske energetske agencije d.o.o. te Grada Čakovca.

S obzirom na velik broj projektnih aktivnosti koje su trenutno u tijeku sam sastanak bio je idealan za razmjenu iskustava te dogovaranje najboljih načina daljnje provedbe. Partneri voditelji pojedinih radnih paketa predstavili su aktivnosti unutar istih, a i svaki projektni partner napravio je isto za svoju organizaciju. Na taj su se način iskustva u provedbi mogla lakše prenijeti drugim partnerima te su iskusniji svojim savjetima pomogli realizaciji istih aktivnosti kod drugih partnera.

Uz tematske aktivnosti projekta, koordinirala se i komunikacija među projektnim partnerima kako bi ista tekla što lakše. Osim navedenog, jedan od zadataka komunikacijskog radnog paketa je i uključenje dionika u implementaciju projekta te diseminacija projektnih aktivnosti kako među stručnom tako i među širom javnosti. S tom je svrhom izrađena i komunikacijska strategija koja je proslijeđena Zajedničkom tajništvu te se trenutno čeka odobrenje.

Financijsko upravljanje projektom još je jedna bitna stavka koju je potrebno redovno kontrolirati te koordinirati među projektnim partnerima pa je i ta tema bila jedna od bitnijih o kojoj se na sastanku raspravljalo. Kako se bliži kraj izvještajnog razdoblja, bilo je bitno podsjetiti sve partnere na načine i rokove podnošenja izvješća te prihvatljivost i opravdanost troškova.