U Varaždinu se 8. studenog održava simpozij o zelenoj gradnji pod nazivom “Energetska obnova zgrada i nZEB (Zgrade gotovo nulte potrošnje energije)”

U srijedu 8. studenog 2018. godine u Gradskoj vijećnici, Trg  kralja Tomislava 1, 42000 Varaždin s početkom u 11 sati održava se simpozij o zelenoj gradnji – GREEN TALKS pod nazivom “Energetska obnova zgrada i nZEB (Zgrade gotovo nulte potrošnje energije)”.

GREEN TALKS na jednom mjestu nastoji okupiti sve relevantne dionike građevinskog sektora, važnih institucija, predstavnike lokalne i regionalne samouprave, te područna društva arhitekta i inženjera, kao i članove HSZGa, kako bi interaktivnim dijalogom i stručnim prezentacijama poticali područje razvoja zelenog i održivog zgradarstva te na taj način pridonijeli očuvanju okoliša i zaštiti planeta od utjecaja negativnih klimatskih promjena, a to potvrđuju i nedavno zaključen Pariški sporazum o klimi, kao i 17 UN Sustainable Goals.

Glavne teme koje će biti obuhvaćene ovim događajem su sljedeće:

  • Što je nZEB, kada počinje obveza, kako projektirati i izvoditi nZEB
  • Energetska obnova zgrada, financiranje i provedba
  • Koji su primjeri rješenja i tehnologija za primjenu u nZEB i energetskim obnovama

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane koji su u mogućnosti da prisustvuju navedenom događanju. Detaljan program događanja dostupan je putem sljedeće poveznice.