U sklopu Saveza Alpe-Jadran održana prva ovogodišnja redovna sjednica Vijeća

Dana 3.svibnja 2018. godine s početkom u 10.00 sati u Palači Varaždinske županije održana je prva ovogodišnja redovna sjednica Vijeća Alpe-Jadrana. Na sjednici Vijeća sudjelovali su članovi Vijeća Alpe-Jadrana kao i predstavnici kontaktnih i tematskih kontrolnih točaka koje vode stalni članovi Saveza.

Tijekom navedene sjednice nakon pozdravnih riječi varaždinskog župana, ujedno i predsjednika Saveza Alpe-Jadran Radimira Čačića te glavnog tajnika Thomasa Pseinera iznesena su izvješća predsjedatelja Vijeća Alpe-Jadrana, glavnog tajnika te kontaktnih i tematskih koordinacijskih točaka.

Jedna od važnijih točaka navedene sjednice je bila i opsežna evaluacija prispjelih projektnih prijava u sklopu javnog poziva za prijavu projektnih prijedloga za financiranje projekata iz zajedničkog proračuna koji je objavio Savez Alpe-Jadran. Podsjećamo da je tijekom ožujka bio otvoren navedeni javni poziv na koji su se mogle prijaviti udruge, ustanove, organizacije te jedinice lokalne i regionalne samouprave, koje zadovoljavaju određene kriterije. Tako je u sklopu poziva do kraja ožujka zaprimljeno ukupno 36 prijava u vrijednosti od nešto više od 47.000 eura, dok je ukupna vrijednost navedenog poziva iznosila 35.000,00 eura.

Ove godine Savez Alpe-Jadran slavi 40. obljetnicu postojanja. Podsjećamo da je Savez Alpe-Jadran sljednik Radne zajednice Alpe-Jadran, jedne od najstarijih regionalnih inicijativa u Europi osnovanoj u Veneciji 1978 godine, čiji je cilj bila priprema članica za buduće izazove te fleskibilnija transregionalna suradnja.