U rad puštena prva ELEN punionica u Čakovcu

Hrvatska elektroprivreda je u srijedu, 17. svibnja, svečano otvorila prvu ELEN punionicu za električna vozila u Čakovcu, koja je smještena u Športskoj ulici 2, kod Gradskih bazena “Marija Ružić”. Punionicu su svečano otvorili Stjepan Kovač, gradonačelnik Grada Čakovca i Domagoj Puzak, voditelj tima za eMobilnost HEP grupe.

ELEN punionica u Čakovcu postavljena je temeljem “Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila”, gdje je Grad Čakovec dao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP ugradio punionicu uz tehničku podršku Elektre Čakovec. Na punionici u Čakovcu moguće je istodobno punjenje dvaju vozila, s načinom punjenja AC mode3 type2, te uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u samom vozilu.

Punjenje na ELEN punionicama je trenutno besplatno, ali je moguće samo uz RFID identifikacijsku karticu, koja se za sve vlasnike električnih vozila u Hrvatskoj može dobiti slanjem zahtjeva na e-mail adresu elen@hep.hr. HEP je do sada u Hrvatskoj postavio i pustio u pogon 37 javnih ELEN punionica u suradnji s gradovima i zainteresiranim partnerima.

U fazi realizacije priključka na elektroenergetsku mrežu nalaze se punionice u Dubrovniku, Novom Vinodolskom, Pagu, Novom Marofu, Braču  i ostalim gradovima.

Preuzeto s portala croenergo.eu. Slike preuzete s Internet stranica Grada Čakovca.