U Maloj Subotici održana informativna radionica o energetskoj obnovi obiteljskih kuća

Međimurska energetska agencija d.o.o. je 13. srpnja 2020. godine s početkom u 18 sati, u suradnji s Općinom Mala Subotica održala radionicu o energetskoj obnovi obiteljskih kuća. Informativna radionica održana je za mještane Općine Mala Subotica, a vodili su je djelatnici Međimurske energetske agencije d.o.o. Karla Posavec i Nikola Gradinščak.

Radionica je održana s ciljem informiranja građana o Javnom pozivu o energetskoj obnovi obiteljskih kuća, koji je objavljen 25. lipnja 2020. godine. Prisutnim građanima predstavljen je Javni poziv, detaljno je opisana obavezna dokumentacija propisana pozivom, način prijave, iznosi sufinanciranja, prihvatljivi prijavitelji i ostalo.

Informativna radionica održana je u Domu kulture, na adresi Glavna 29, Mala Subotica.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost krenuo je s dugo očekivanim nastavkom programa energetske obnove obiteljskih kuća. Za obnovu obiteljskih kuća u ovoj godini osigurano je 203 milijuna kuna. Javni poziv sa svim uvjetima sufinanciranja objavljen je 25. lipnja 2020. godine, no sa zaprimanjem prijava Fond službeno započinje 1. rujna 2020. godine.

Cilj programa je potaknuti primjenu mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. Na taj će se način smanjiti količina potrebne energije za zagrijavanje i hlađenje prostora odnosno osigurati energetske i financijske uštede te povećati kvaliteta boravka u prostoru. Građanima će se tako, neovisno o lokaciji, s do 60% sredstava sufinancirati povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova, stropa, poda, krova, zamjena stolarije energetski učinkovitijom te ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije, uključujući i fotonaponske sustave za proizvodnju električne energije.

Slike: Međimurska energetska agencija d.o.o. i Općina Mala Subotica