Svečano otvorene punionice za električna vozila na FSB-u

U četvrtak, 13. travnja 2017. godine, svečano su otvorene punionice za električna vozila na FSB-u čime se ovaj Fakultet svrstao u kategoriju e-fakulteta u svijetu. Fakultet strojarstva i brodogradnje realizirao je projekt električne punionice za vozila kako bi potaknuo zaposlenike i partnere ustanove na nabavu električnih vozila, ali i da bi studentima pokazali pozitivan primjer elektrifikacije transporta koji je važan za smanjenje štetnih emisija u prometu.

U kontekstu Pariškog sporazuma, transformacija u niskougljično društvo bazirano na čistijim tehnologijama i energijama je prilika za inovacije i pokretanje novog investicijskog ciklusa. Kako bi u tome Hrvatska postala još uspješnija izrađujemo strategiju niskougljičnog razvoja koja će biti usklađena s novom strategijom energetskog razvoja. U tom pogledu važan je i čistiji transport budući da promet generira oko 25% emisija ugljičnog dioksida. Stoga mi je dragu što su kolege s fakulteta realizirale projekt koji će pridonijeti jačanju svijesti o važnosti čistijeg transporta a pogotovo među studentima“, kazao je ministar Slaven Dobrović.

Ministar je istaknuo kako je preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u projekte čistijeg transporta dosad uloženo oko 80 milijuna kuna. Radi se, između ostalog, o projektima nabave električnih i hibridnih vozila, električnih bicikala i punionica.

Preuzeto s portala croenergo.eu.