Pozivaju se gradovi i regije za primanje prilagođene podrške za napredak u akcijama prilagodbe klimatskim promjenama u sklopu Sporazuma gradonačelnika – Europa

Europska komisija je u okviru Sporazuma gradonačelnika – Europa pokrenula novi instrument za potporu politikama kako bi se lokanoj i regionalnoj samoupravi pomoglo u provedbi strategija prilagodbe klimatskim promjenama.
 
U sklopu navedenog instrumenta, 40 lokalnih i regionalnih samouprava iz 12 država članica EU-a ima priliku dobiti prilagođenu potporu od strane nacionalnih i europskih stručnjaka za napredak u njihovim strategijama prilagodbe klimatskim promjenama.
 
Potpora iz Instrumenta za potporu politikama usredotočit će se na jednu prioritetnu mjeru koju je odredio grad ili regija. To može biti bilo što vezano uz prilagodbu klimatskim promjenama: to može biti priprema temelja za utvrđivanje rizika i ranjivosti, razvoj lokalne politike za poticanje prirodnih rješenja ili čak izvođenje studije izvedivosti za projekt infrastrukture za sliv kišnice.
 
Gradovi i regije iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Grčke, Mađarske, Italije, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Španjolske koji su voljni sudjelovati pozivaju se da do 31. svibnja 2022. popune jednostavnu prijavu.
 
Ako želite znati nešto više o samom pozivu i načinu prijave slijedite sljedeću POVEZNICU.