Poziv na sudjelovanje u CF kampanji: Kupnja energetski učinkovitije pećnice za OŠ Antuna Mihanovića Klanjec

Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske REGEA provodi crowdfunding kampanju za nabavu parno-konvekcijske pećnice i pokretanje programa zdravije prehrane u našoj školi.

Detaljnijom analizom morfoloških obilježja te prehrambenih navika učenika uočili smo povećanje tjelesne težine i potkožnog masnog tkiva te zaključili da su potrebne promjene u načinu prehrane i zdravim životnim navikama. Nabavom energetski učinkovite električne parno-konvekcijske pećnice htjeli bismo pokrenuti jedan sasvim novi trend školske prehrane kojim bi se učenike potaknulo da se hrane ukusnim, raznolikim i zdravim jelima, a da im pritom osiguramo i dovoljno energije i koncentracije za rad i učenje.

Sama Osnovna škola izgrađena je 1888. godine, nastavljajući bogatu tradiciju obrazovanja i školstva u gradu Klanjcu koji ove godine obilježava 175. godina od otvorenja prve pučke škole u samostanu. Pučka škola započela je s radom 1.rujna 1841. godine u franjevačkom samostanu, a na svečanom otvorenju 1842. godine pjevana je đačka himna koja se izvodi i danas. Od 1843. godine škola ima svoju školsku zastavu, koja je kao najstarija sačuvana školska zastava izložena u stalnom postavu Hrvatskog školskog muzeja u Zagrebu. Osnovnu školu Antuna Mihanovića čine Matična škola u središtu grada i osmorazredna Područna škola u Lučelnici udaljena 4 km. U školskoj godini 2015./2016. školu pohađa 194 učenika u 16 razrednih odjela.

Klanječki će se učenici i učitelji tijekom 2016. godine intenzivno i kroz različite zanimljive aktivnosti baviti bogatom, a često i vrlo intrigantnom, poviješću svoje institucije. Ponosni smo što radom, aktivnostima i djelatnostima svojih učenika i učitelja postižemo vrijedne i zapažene rezultate i na taj način pridonosimo razvoju i ugledu našeg grada.

Ostvarene energetske, a time i financijske uštede od kupovine nove pećnice iskoristit ćemo za provedbu novih odgojno-obrazovnih programa vezanih uz ekologiju, sport i nutricionizam. U skladu s našom vizijom škole, organizirat ćemo niz kreativnih aktivnosti za djecu, roditelje, nastavnike i naše građane kroz koje ćemo njegovati tradiciju našeg kraja, podizati ekološku svijest, razvijati međunarodnu suradnju i uživati u ekološki pripremljenoj hrani iz naše kuhinje.

Ukoliko želite pomoći u ostvarenju ovog hvalevrijednog projekta više informacija možete naći putem sljedeće poveznice, a na istoj možete uplatiti i svoju donaciju.

Izvor: croenergy.eu