Počinje europsko natjecanje za financiranje startup-a u energetici

Smanjenje troškova grijanja zgrada upotrebom solarne energije, toplinska pumpa i patentirani izmjenjivač topline ili projekt koji omogućuje uštedu energije hlađenjem uređaja samo su neki od pobjedničkih projekata prošlogodišnjeg izdanja PowerUp! by InnoEnergy. Poziv za podnošenje projektnih prijava koji upravo počinje dio je trećeg izdanja najvećeg natjecanja za startupe iz područja održive energije u 23 zemlje Središnje i Istočne Europe, Baltičkim zemljama i dijelu Mediterana.

Prijavljivanje za sudjelovanje omogućeno je od 19. lipnja do 11. rujna 2017., a zainteresirani za sudjelovanje mogu prijaviti svoje ideje na mrežnoj stranici Innoenergy.com. Aplikanti mogu osvojiti potporu u vrijednosti do 20.000 eura od ukupnog fonda vrijednog 150.000 eura, a područja prijave su OIE, pohrana energije, energetska učinkovitost, energija iz kemijskih goriva, napredne mreže, pametni gradovi i zgrade, tehnologije čistog ugljena te nuklearne energija.

Natjecanje predstavlja priliku za inovatore, pružajući im šansu da ostvare i razviju svoje projekte te postanu vidljivi na globalnom tržištu. Pobjednici će dobiti novčane nagrade, kao i pristup akceleratoru Highway podržanog od InnoEnergy, gdje se ideje i projekti pretvaraju u proizvode i usluge. Mladim poduzetnicima nude se nova znanja i značajna podrška u području razvijanja i patentne zaštite proizvoda, ulaska na tržište, jačanja tima ili pristupa početnom financiranju. Također, mogu biti u stalnom kontaktu s 150 najvećih partnera iz područja energetike, olakšavajući im ulazak na globalno tržište. Lokalni HUB za Hrvatsku je Invento Capital Partners.

Preuzeto s portala energetika-net.com.