Piaggio najavljuje Vespu s električnim pogonom

Vespa koja je proslavila 70. rođendan u travnju, pojavit će se naredne godine na tržištu u električnoj verziji.

Novi model predstavljen je u utorak, a kompanija Piaggio radi na “inovativnim rješenjima” uz povećani oslonac na električne motore. Električna Vespa će se pojaviti na tržištu u drugoj polovini 2017. godine.

“To će biti prava Vespa s najboljom tehnologijom za električni skuter. Novo vozilo će imati sve karakteristike koje su dovele do uspjeha Vespe”, priopćio je Piaggio, podsjećajući da je prodano 18 milijuna primjeraka Vespi, te da i dalje osvajaju svijet.

Serijskom proizvodnjom Vespe 98cc započela je 1946. godine priča o uspjehu. Skuter je dizajnirao kultni talijanski inženjer Corradino D’Ascanio, koji je namjeravao napraviti helikopter. Kao bivši dizajner ratnih aviona želio je jednostavno, ekonomično i za korištenje jednostavno vozilo koje je počeo da proizvodi u ratom zahvaćenoj tvornici u Pontederi poduzetnik Enrico Piaggio. Skuter je postao pristupačno prijevozno sredstvo za sve.

U međuvremenu, Piaggio se proširio na sve kontinente, a posebnu ekspanziju doživljava u Aziji. U 2015. godini prodano je 519.700 skutera. Grupa namjerava učvrstiti vodeću poziciju na europskom tržištu i nastaviti dalji rast u Aziji i Indiji.

Preuzeto s portala croenergo.eu.