Održana druga strateška radionica projekta BOND

Druga po redu strateška radionica u sklopu projekta BOND – „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI)“ održana je 13. veljače 2019. godine u Zagrebu u Zagrebačkom inovacijskom centru.

Na radionici su predstavnici 20-tak poduzetničkih potpornih institucija iz Hrvatske, uključujući i predstavnike ZICER-a, raspravljali o unaprjeđenju i razvoju novih usluga za poduzetnike. Tako su na radionici aktivno sudjelovali i Maja Bratko, viša stručna suradnica i Dejan Rođak, stručni suradnik, oboje iz Međimurske energetske agencije d.o.o. kao i kolegice iz Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA te Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje d.o.o.

Cilj projekta BOND – „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI)“je kroz temeljne i specijalizirane edukacije zaposlenika poduzetničkih potpornih institucija (PPI) razviti visokokvalitetne usluge koje će na ujednačen način biti dostupne poduzetnicima u svim hrvatskim regijama. Jedan od rezultata projekta bit će uspostava Mreže poduzetničkih potpornih institucija kao platforma za razvoj kompetencija PPI-a kroz sustav treninga. Projekt je strateški postavljen od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a operativno njime upravlja HAMAG-BICRO.

U uvodu Tamara Sarvaš, ravnateljica Sektora za razvoj i podršku korisnicima HAMAG BICRO-a istaknula je kako je dugoročni cilj Mreže biti prepoznat kao nezaobilazan partner u svim pitanjima vezanim uz razvoj poticajnog okruženja za poduzetništvo u Hrvatskoj, dok je primjere najboljih praksi prezentirao Peter Parsons, stručnjak u području razvoja i implementacije mreže PPI u zemljama Europske unije. Operativni dio radionice, u kojem su predstavnici poduzetničkih potpornih institucija i najviše sudjelovali, održavali su stručnjaci iz tvrtke WYG savjetovanje d.o.o., Mihaela Pancer Zadravec i Mladen Vojković.

  • Kontakt

    Adresa: Bana Josipa Jelačića 22, 40 000 Čakovec
    Tel: +385 (0)40 395 559
    E-mail: info@menea.hr

    Regionalni partneri

Izdvojeni projekti

Izdvojeni natječaji

Menea Josipa Bana Jelačića 22 +385 40 39 55 59 info@menea.hr OIB: 78619083316 PBZ: HR10 2340 0091 1160 3471 3