Održana druga informativna radionica za potencijalne prijavitelje u sklopu poziva ‘Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora’

U srijedu 17. siječnja 2018. godine u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja održana je druga po redu informativna radionica za predstavnike tijela državne vlasti i državne uprave, jedinica lokalne ili područne (regionalne) samouprave, javnih ustanova, ustanova, vjerskih zajednica i udruga s javnim ovlastima koje obavljaju društvene djelatnosti, kao potencijalne prijavitelje u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga ‘Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora’. Na radionici je sudjelovalo 28 potencijalnih prijavitelja te su sljedeća tri termina za održavanje radionica u ožujku i travnju ove godine u cijelosti popunjena.
Nakon održanih prezentacija, stručnjaci iz Ministarstva, Fonda i HBOR-a odgovarali su na upite prisutnih te su ujedno i pozvali sudionike da što prije, ukoliko žele, kontaktiraju Sektor za energetsku učinkovitost u okviru Fonda, kao moguću stručnu podršku prijaviteljima u pripremi projektnih prijedloga, na adresu elektronske pošte javne.eu@fzoeu.hr, kako bi ubrzali pripremu istih i što prije predali svoje prijave, kao i zbog velikog interesa potencijalnih prijavitelja za prijavu na predmetni poziv.
Podsjećamo kako je poziv na dostavu projektnih prijedloga ‘Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora’ objavljen elektronski putem sustava eFondovi 16.11.2017. i otvoren najkasnije do 31.12.2020., odnosno do iskorištenja raspoloživih financijskih sredstava. Ukupni raspoloživi iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva osiguran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 380 milijuna kuna, s mogućnošću povećanja alokacije.