Od 15. travnja 2016. nastavlja se energetska obnova odgojno-obrazovnih javnih ustanova

Budući da je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja ponovno pokretanje zaprimanja projektnih prijedloga po Pilot projektu ‘Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja’, ref. oznaka 4c1.2., kreće energetska obnova odgojno-obrazovnih javnih ustanova.

Kako bi se iscrpila trenutno raspoloživa financijska sredstva po ovom Pozivu, od 15. travnja 2016. ponovno će se zaprimati projektni prijedlozi za radove na energetskoj obnovi, isključivo pod uvjetima jednakim onima prije obustave Poziva. Za ove je projektne prijedloge na raspolaganju još gotovo 24 milijuna kuna.

No, Pilot projekt ‘Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja’, ref. oznaka 4c1.1. se, temeljem dopisa Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, od 15. travnja 2016. zatvara.

S obzirom da je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo povećanje iznosa dostupnih financijskih sredstava za predmetni Poziv koji je potreban za donošenje Odluka o financiranju, bespovratna sredstava dodijelit će se projektnim prijedlozima koji su pristigli do trenutka stupanja na snagu privremene obustave Poziva, a nalaze se na rezervnoj listi koja obuhvaća one projektne prijedloge koji su zadovoljili minimalni bodovni prag.

Postupak dodjele za projektne prijedloge s rezervne liste nastavit će se pod uvjetima koji su jednaki onima u objavljenom Pozivu.