Objavljeni rezultati poziva „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“ (referentni broj: KK.04.1.1.01)

Nastavno na prošle godine objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama, između Ministarstva zaštite okoliša i energetike kao PT1, Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkvitosti kao PT2 te sa Prijaviteljima čiji su projektni prijedlozi zadovoljili sve uvjete Poziva, potpisano je 77 Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Od 77 potpisanih Ugovora, njih 10 potpisano je sa tvrtkama koje posluju na području Međimurske županije: CENTROMETAL d.o.o., Drvo-aluminij d.o.o., FEROKOTAO d.o.o., HEPLAST – PIPE d.o.o., MEC d.o.o. za proizvodnju i trgovinu, NET d.o.o., PROMMING d.o.o., REINOX d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge, STROJARSTVO BRANILOVIĆ d.o.o. te VNUK d.o.o. Sve će navedene tvrtke implementirati mjere energetske učinkovitosti i/ili mjere za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u proizvodnim pogonima dovesti do smanjenja potrošnje isporučene energije od minimalno 20% u odnosu na referentnu isporučenu energiju odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj koji će se po ovom pozivu putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija uložiti u poboljšanje gospodarstva u Međimurju iznosi 15.471.454,61 kn, dok ukupan iznos bespovratnih sredstava na razini cijele Hrvatske iznosi 269.327.760,66 kn.

Popis Korisnika s kojima je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava zajedno s iznosima dostupni su putem sljedeće poveznice ili im možete pristupiti u dokumentima ispod ovog članka.