Objavljen drugi krug Javnih poziva za sufinanciranje projekata poduzetnika i obrtnika iz programa Poduzetnički impuls 2015.

Ministarstvo poduzetništva i obrta otvorilo je u ponedjeljak, 6. srpnja drugi krug Javnih poziva za sufinanciranje projekata poduzetnika i obrtnika iz programa Poduzetnički impuls 2015. Radi se o tri nova javna poziva ukupne vrijednosti gotovo 14 milijuna kuna namijenjenih:

1. jačanju konkurentnosti prerađivačke industrije,
2. jačanju konkurentnosti uslužnih djelatnosti te
3. sudjelovanju poduzetnika i obrtnika na inozemnim sajmovima.

Za jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije u novom krugu natječaja osigurano je 8,37 milijuna kuna, a poduzetnici mogu ostvariti potporu od 50 tisuća do 400 tisuća kuna. Za jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti mikro i malim poduzetnicima te obrtnicima na raspolaganju je 5 milijuna kuna, a moguće je ostvariti bespovratnu potporu od 30 tisuća do 200 tisuća kuna i to u iznosu do 75 posto vrijednosti investicije. Također, poduzetnici i obrtnici mogu ostvariti od 30 tisuća do 80 tisuća kuna za svoje predstavljanje na stranim tržištima, a sufinancirat će im se do 80 posto troškova.

Nove prijave za dodjelu bespovratnih sredstava za jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije, jačanje uslužnih djelatnosti i sudjelovanje na inozemnim sajmovima zaprimat će se isključivo od 20. srpnja do 3. kolovoza 2015. Sve informacije i Poziv poduzetnicima objavljeni su na internetskim stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta i HAMAG-BICRO-a (www.minpo.hrwww.hamagbicro.hr).
Više o objavljenim pozivima: