Obavijest o sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Obavijest o sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća koju prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,

ovim putem skrećemo pozornost zainteresiranim prijaviteljima kako je trenutno aktualan natječaj za sufinanciranje energetske obnove višestambenih zgrada – zgrada koje imaju više od 3 stambene jedinice, 66% stambene površine te njima upravlja upravitelj zgrada. LINK

Natječaj za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća nažalost neće biti objavljen u 2016. godini i u ovom trenutku ne možemo potvrditi točan datum kada se nastavlja s programom sufinanciranja. Bespovratna sredstva će od 2017. godine biti osigurana iz EU fondova, pa je odrednice programa potrebno uskladiti sa EU pravilima, na čemu upravo rade nadležna ministarstva. Kako bi se fizičkim osobama omogućila prijava za sufinanciranje energetske obnove privatnih kuća, Europska komisija između ostalog treba ići i u proces prilagodbe zakonodavstva. Nadležna ministarstva očekuju kako će taj proces biti završen do kraja godine, što znači da bi se Poziv na dostavu projektnih prijedloga za vlasnike obiteljskih kuća mogao očekivati već početkom iduće godine.

Za sve informacije savjetujemo da i dalje pratite naše stranice te stranice Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Zahvaljujemo na razumijevanju!”

Preuzeto s Internet stranice Fonda za zaštitu okoliše i energetsku učinkovitost.