OBAVIJEST o radionicama o energetskoj obnovi obiteljskih kuća

Budući da je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u zadnjih nekoliko tjedana zaprimio velik broj poziva građana s upitom u vezi radionica o energetskoj obnovi obiteljskih kuća koje organiziraju pojedine tvrtke po lokalnim jedinicama, upozoravaju se građani kako se navedene radionice ne provode u suorganizaciji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost niti na njima sudjeluju njihovi djelatnici te da informacije o uvjetima natječaja i postocima subvencija koje se prenose putem tih radionica nisu u potpunosti točne.

Uvjeti sufinanciranja obnove obiteljskih kuća u 2016. godini će se mijenjati zbog toga što su Republici Hrvatskoj u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” za ovu namjenu raspoloživa sredstva iz europskih fondova te se, u suradnji s nadležnim ministarstvima, upravo radi na usklađivanju odrednica programa s europskim uvjetima.

Čim budu definirani svi uvjeti novog natječaja, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će ih objaviti na svojim stranicama, o njima informirati javnost te provesti informativno-edukativnu kampanju koja će uključivati i niz tematskih radionica za građane, a koje će biti isključivo u organizaciji Fonda.