Natječaj za start-upe u energetici

U Hrvatskoj se od ove godine provodi akceleracijski program EIT Climate KIC Accelerator koji podržava široki spektar rješenja čistih tehnologija, neovisno o tehnološkom području, a koja doprinose ublažavanju klimatskih promjena ili prilagodbi na njih. Sektori koji su pokriveni uključuju čistu energiju, čistu industriju, energetsku učinkovitost, pohranu energije, vodu i transport.

Za program se mogu prijaviti ili mlade tvrtke (do 5 godina od osnivanja i najmanje 2 osnivača) ili tim pojedinaca koji želi osnovati novi start-up. Rok za prijavu je 27. siječnja 2019. godine.

Program se provodi od travnja do rujna u Zagrebu  a nudi intenzivan trening, edukaciju, vođenje i financijsku podršku od 10.000 do 50.000 eura. EIT Climate-KIC je najveća mreža javno-privatnog partnerstva s više od 300 organizacija – sveučilišta, istraživačkih instituta, gradova, regija, tvrtki, nevladinih i drugih organizacija koje rade na inovativnim rješenjima kako bi se smanjile emisije  ugljika.

EIT Climate-KIC HUB Hrvatska je pak konzorcij kojega čini osam organizacija: ZIC Zagreb, REGEA, Sveučilište u Zagrebu, Geotehnički fakultet Varaždin, Terra Hub, Zelena energetska zadruga, Mreža znanja i Impact Hub Zagreb. Više informacija možete pročitati putem sljedeće poveznice.

Preuzeto s portala www.energetika-net.com.