Najava konferencije CROENERGY 2017

Konferencija Sustainable Energy Finance and Investment Summit 2017 – CROENERGY2017 održati će se u Energetskom centru Bračak od 3. – 4.listopada. 2017. godine u Zaboku, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar-Kitarović i uz potporu Europskog udruženja energetskih agencija i regija FEDARENE.

Croenergy konferencija održala se po prvi puta još 2011. godine u Cavtatu s ciljem stjecanja i sakupljanja znanja o financiranju energetskih projekata. Bilo je to vrijeme početaka europskog financiranja i projekata te intenzivne pripreme za pristupanje EU. Na konferencijama koje su slijedile – Tuheljske toplice 2013. i Zagreb 2015. pokazana je najbolja europska i hrvatska praksa, ali i sve veći broj projekata financiranih sredstvima EU koji su se provodili na području Hrvatske i šire.

S godinama je interes za konferencijom postajao sve veći i danas možemo reći da se radi o najznačajnijoj energetskoj konferenciji u Republici Hrvatskoj, a koja je usmjerena isključivo na financiranje i provedbu projekata.

Croenergy2017 se bavi pitanjima kako pokrenuti i osigurati financiranje energetskih projekatakako potaknuti energetsku obnovu zgrada te u konačnici kako inovacijama u energetici pokrenuti gospodarski rast.

Ove godine konferencija ide korak dalje i poprima oblik financijskog foruma na kojem će se okupiti privatni sektor sa već isprofiliranim projektima s financijskim sektorom.

Konferencija je podijeljena na niz interaktivnih predavanja i radionica, usmjerena na B2B komunikaciju i umrežavanje u cilju ostvarivanja novih modela financiranja s ključnom temom poticanja energetske učinkovitosti u zgradarstvu i inovativnim financijskim instrumentima u kontekstu poticanja investicija. Na samom početku Konferencije, sekcija – Energija, gospodarstvo, financiranje, dat će odgovore na najčešća pitanja koja postavljamo prilikom financiranja energetskih projekata, povezivanja energetske obnove i gospodarskog razvoja te objasniti koji su ključni koraci u uspješnom osiguranju financijske konstrukcije projekata.

Inovativni i drugačiji načini financiranja i provedbe energetskih projekata imperativ su hrvatske, ali i europske energetske politike. Investicijski potencijal energetskih projekata odavno je prepoznat, ali nedostaju konkretni odgovori koje će ponuditi upravo naši  paneli. Na panelima sudjeluju vodeći stručnjaci i predstavnici nadležnih ministarstava (MRRFEU i MGIPU)državnih agencijaposlovnih i razvojnih banakaGrada ZagrebaKrapinsko-zagorske županije te gospodarskih subjekata.

Energetska učinkovitost naša je budućnost, a gospodarski rast i razvoj možemo postići jedino njenim poticanjem.

Preuzeto sa službene Internet stranice konferencije CROENERGY 2017.