Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu programa poticanja čistijeg transporta raspisao dva javna poziva za mjere povećanja energetske učinkovitosti u prometu

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je u sklopu svog programa poticanja čistijeg transporta 19.09.2014. godine objavio dva nova javna poziva. Prvi Javni poziv odnosi se na sufinanciranje oko tisuću treninga eko vožnje za tvrtke i obrte, za što je u Fondu osigurano milijun kuna. Drugi javni poziv obuhvaća sufinanciranje više mjera povećanja energetske učinkovitosti u prometu te je, osim tvrtkama, namijenjen i jedinicama lokalne i regionalne samouprave. S 3 milijuna kuna će se sufinancirati nabava električnih i gradskih bicikala, pregradnja vozila na električni ili pogon stlačenim prirodnim plinom, programska rješenja za efikasnije planiranje ruta distribucije te posebni semafori čija je svrha podizanje energetske učinkovitosti.

Fond je u posljednje dvije godine s gotovo 900 tisuća kuna sufinancirao oko 1.500 treninga eko vožnje te je ostvario suradnju s Rijekom, Zagrebom, Čakovcem i Koprivnicom na projektima razvoja infrastrukture gradskih bicikala i povećanja učinkovitosti vozila javnog prijevoza. Prijavom na ove javne pozive, maksimalan iznos poticaja koji će pojedini projekt moći dobiti od Fonda jest 200 tisuća kuna.

Preuzeto sa službene stranice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.