Danas objava natječaja za energetsku učinkovitost u kućanstvima

Prema posljednjim informacijama, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će danas, 30.04.20015. godine, objaviti natječaj za sufinanciranje mjera energetske učinkovitosti u kućanstvima.

Vlasnicima obiteljskih kuća koji odluče poboljšati energetska svojstva svoje kuće; boljom izolacijom vanjskih zidova, ugradnjom vanjske stolarije visokih izolacijskih svojstava te ugradnjom plinskog kondenzacijskog kotla, Država daje bespovratna sredstva u visini od 40 do 80% ukupne investicije, ovisno o području na kojem se obiteljska kuća nalazi.

Vlasnici kuća od ove se godine za ostvarivanje prava na bespovratna sredstva Države direktno obraćaju Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a bespovratna se sredstva po javnom pozivu dodjeljuju do isteka osiguranih sredstva za tekuću godinu ili do kraja godine, ovisno o tome koja se situacija prva ostvari.

Poticanje energetske obnove obiteljskih kuća planira se na ovaj način provoditi do 2020.

Informacije o javnom pozivu moguće je dobiti u Fondu, svakim radnim danom od 9 do 15 sati na besplatnoj info liniji 0800 200 170 ili slanjem upita na:  obiteljske-kuce@fzoeu.hr kao i na kontaktima Međimurske energetske agencije d.o.o. MENEA-e.

U Program ulaze obiteljske kuće kojima je više od 50% bruto podne površine namijenjeno za stanovanje, imaju najviše tri stambene jedinice ili im je građevinska bruto površina manja ili jednaka 600 m2.

Bespovratna sredstva mogu se dobiti samo za zakonito izgrađene obiteljske kuće odnosno ozakonjene/legalizirane, a za jednu se kuću mogu dobiti poticaji za više mjera.

U dokumentima nakon ovog članka možete naći vodič koji je objavio Fond naziva “Kako do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljske kuće” u kojem su objavljene sve bitne informacije o načinu prijave, prihvatljivosti troškova kao i procedurama i njihovom redoslijedu.