Dan planeta Zemlje 2021.

 

Svake godine 22. travnja obilježava se Dan planeta Zemlje. Ovogodišnja tema je “Obnovimo našu Zemlju” (“Restore Our Earth“). Tema je usredotočena na prirodne procese, nove zelene tehnologije i inovativna razmišljanja koja mogu obnoviti svjetske ekosustave. Na taj način, tema odbacuje mišljenje da su ublažavanje ili prilagodba jedini načini rješavanja klimatskih promjena. Na svakome od nas je da obnovimo Zemlju ne samo zato što nam je stalo do prirodnih ljepota na našem planetu, već zato što na tom planetu živimo. Svima nam je potrebna zdrava Zemlja za opstanak, zdravlje i sreću. Zdrav planet nije opcija – on je nužnost!

Više od milijarde ljudi u 192 zemlje svake godine sudjeluje u aktivnostima povodom Dana planeta Zemlje, što ga čini najvećim građanskim obilježavanjem na svijetu.

Dan planeta Zemlje prvi put je obilježen 22. travnja 1970. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Službeno se obilježava od 1992. godine, a u Hrvatskoj od 1990. godine.

Na službenoj stranici  Dana planeta Zemlje možete provjeriti svoje znanje o Zemlji kroz različite kvizove, pročitati savjete kako pomoći u obnovi Zemlje i slično.

Izvor teksta:

EARTHDAY.ORG