Autotrolej nabavlja deset gradskih autobusa na prirodni plin za 25,4 milijuna kuna

Ugovore o nabavi novih autobusa, četiri obična, četiri zglobna i dva “midi”, za gradski prijevoz putnika, koji kao pogonsko gorivo koriste stlačeni prirodni plin, vrijedna 25,4 milijuna kuna, potpisali su u ponedjeljak predstavnici riječkoga Komunalnog društva Autotroleja te tvrtki “Autobus” i Auto Hrvatska PSC.

Ugovor o sufinanciranju nabave novih gradskih niskopodnih autobusa na stlačeni prirodni plin potpisali su i predstavnici Grada Rijeke i Komunalnog društva Autotroleja. S novim niskopodnim autobusima Autotrolej će u voznom parku imati 40 vozila na stlačeni prirodni plin, a isporuka deset najnovijih vozila, opremljenih klima-uređajima, očekuje se u travnju 2017.

Autobusi marke lveco Urbanway kapaciteta su 76 putnika, iste marke su i “midi” autobusi za 56 putnika, a zglobna vozila su marke MAN Lion’s City G za 147 putnika.

Nabavom deset novih autobusa na stlačeni prirodni plin Grad Rijeka i KD Autotrolej nastavljaju projekt nabave vozila za javni gradski prijevoz putnika koja kao pogonsko gorivo koriste ekološki prihvatljivije izvore. Time se ostvaruju obveze iz Akcijskog plana energetski održivog razvitka grada Rijeke i smanjenje emisije C02 u javnom gradskom prijevozu, zaštita okoliša i poboljšanje kvalitete zraka.

Gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da će se takva praksa nastaviti te da je znatan dio od 50 milijuna eura nepovratnog novca koji je Urbana aglomeracija Rijeka dobila iz EU fondova predviđen upravo za nabavu vozila koja kao pogonsko gorivo koriste alternativne izvore.

Preuzeto s portala croenergo.eu.