Održana radionica u Čakovcu

U Čakovcu je u srijedu, 27.02.2013. godine u prostorijama Udruženja obrtnika Međimurske županije, održana radionica po projektu IR-OVE na temu “Mogućnosti suradnje između istraživačkih institucija i poduzeća u razvijanju i korištenju tehnologija s područja obnovljivih izvora energije (OIE)”. Radionica je organizirana od strane Međimurske energetske agencije koja je jedan od hrvatskih partnera u projektu IR-OVE.

Sam projekt i njegove rezultate predstavila je gđa. Viljenka Godina s Ekonomskog instituta u Mariboru, koji je i vodeći partner u projektu. Na provedbu projekta osvrnuo se i g. Anđelko Vojvoda iz Hrvatske obrtničke komore iz Zagreba kao jedan od partnera u samom projektu.

Odaziv na radionicu bio je jako dobar, što možemo zahvaliti i zvučnim imenima predavača. Naime, odazvali su se prof. dr. sc. Vladimir Soldo s Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu koji je imao jako interesantnu prezentaciju o dizalicama topline, te prof. dr. sc. Ljubomir Majdandžić s Elektrotehničkog fakultet u Osijek koji je predstavio trenutne zakonodavne okvire u Hrvatskoj koji se odnose na fotonaponske elektrane.

Od predstavnika međimurskih poduzetnika zanimljiv prikaz tvrtke imao je dipl. ing. Marko Grđan iz Centrometala d.o.o., Macinec, jednog od vodećih proizvođača sustava za grijanje na biomasu i solarnih panela za grijanje potrošne tople vode. Nakon održanih predavanja i zanimljivih rasprava u Čakovcu, svi sudionici zaputili su se u tvrtku Solvis d.o.o. u Varaždinu gdje je gđa. Jasmina Novak predstavila njihov proizvodni program i pokazala dio proizvodnog pogona.

U prilogu možete vidjeti prezentacije predavača, a više informacija o samom projektu možete dobiti na internet stranici www.ir-ove.eu.