Održana prva radionica po projektu “Informativne, savjetodavne i edukativne usluge iz sektora energetike za poduzetnike na području Međimurske županije”

Dana 3. lipnja 2020. godine s početkom u 10 sati održana je prva radionica za poduzetnike po projektu Informativne, savjetodavne i edukativne usluge iz sektora energetike za poduzetnike na području Međimurske županije (KK.03.1.2.12.0013), u Multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, Bana Josipa Jelačića 22B, 40000 Čakovec.

Tema radionice bila je “Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u poduzećima i proizvodnim procesima”. Nakon uvodnog obraćanja direktora Međimurske energetske agencije d.o.o., gospodina Alena Višnjića, krenuo je radni dio radionice. Prva tema bila je kružno gospodarstvo i zelena javna nabava za poduzetnike koju je predstavila gđa Maja Bratko, viša stručna suradnica u MENEA-i. Slijedila je prezentacija gđe Karle Posavec, stručne suradnice u MENEA-i o prikazu smanjenja mjera CO2 u poslovnim i proizvodnim procesima poduzeća.

U drugom dijelu radionice organizirana je panel diskusija, a panelisti su bili g. Ivan Šimić, ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjever iz Koprivnice, g. Ivan Božić, upravitelj Socijalne zadruge Humane Nove iz Čakovca te g. Niki Radiković, stručni suradnik za energetiku u MENEA-i. Raspravljalo se o kružnom gospodarstvu i zelenoj javnoj nabavi u praksi te o nacrtu javnog poziva “Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim procesima”, koji je trenutno na e-savjetovanju.

Cilj projekta “Informativne, savjetodavne i edukativne usluge iz sektora energetike za poduzetnike na području Međimurske županije” je povećati informiranost i kapacitete poduzetnika na području Međimurske županije vezano uz poboljšanje energetske učinkovitosti i povećanje korištenja obnovljivih izvora energije u poslovanju. Navedeno će se postići ciljanim i strukturiranim informativnih kampanjama prema identificiranih relevantnih poduzetnicima iz svih sektora poslovanja. Uz informativne aktivnosti, poduzetnicima će se pružiti mogućnost povezivanja sa drugim poduzećima, a u svrhu međusobnog prijenosa znanja, iskustava, ali i identificiranih problema i prepreka. Kako bi se aktivnosti započete ovim projektom uspješno nastavile i u razdoblju nakon njegove provedbe, Međimurska energetska agencija d.o.o. će nadograditi svoje postojeće web stranice novim, ažuriranim informacijama alatima.

Radionica je dio aktivnosti u sklopu projekta.  Projekt je započeo 1. ožujka 2020. godine, a završava 1. rujna 2021. godine.

Ukupna vrijednost projekta: 335.364,54 HRK

Iznos koji sufinancira EU: 230.811,83 HRK

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave je isključiva odgovornost Međimurske energetske agencije d.o.o.