Treći poziv za dostavu projektnih prijedloga po programu Inovacije, istraživanje, obrazovanje i konkurentnost u Hrvatskoj – ZATVOREN

 

 

 

 

 

 

Cilj Programa je povećanje stvaranja vrijednosti i održivog razvoja u hrvatskom poslovnom sektoru. Program nastoji potaknuti i razvijati dugoročnu poslovnu suradnju između Norveške i Hrvatske na temelju poslovnog razvoja i inovacija.

Kroz ovaj će se Program financirati projekti koje su hrvatska poduzeća predložila u jednom od dva područja fokusa: Inovacije zelene industrije i Plavi rast. Cilj je financirati razvoj i primjenu inovativnih zelenih ili plavih tehnologija/proizvoda, procesa i rješenja. Očekivani ishod projekata financiranih iz ovog Poziva je povećana konkurentnost hrvatskih poduzeća unutar spomenutih područja, u obliku rasta prometa i neto operativne dobiti te stvaranja radnih mjesta. Također se očekuje da će projekti doprinijeti razvoju i primjeni inovativnih tehnologija, procesa i rješenja te smanjenju emisije CO2 i energetski učinkovitijim proizvodnim procesima.

Ciljna skupina ovog Programa su hrvatska poduzeća u privatnom sektoru (MSP-ovi i velika poduzeća), ali posebno mala i srednja poduzeća (MSP-ovi). Prijavitelji ne moraju imati Partnere u projektima, no potiču se partnerski projekti kojima će biti dodijeljeni dodatni bodovi tijekom procjene.

Raspoloživi iznos za financiranje projekata

Ukupni iznos dostupan za financiranje projekata iz Trećeg poziva je 6,045,512 eura.

Shema pojedinačnih projekata (Individual Project Scheme) iznosi 5,045,512 eura, a Shema dodjele manjih iznosa bespovratnih sredstava (Small Grants Scheme) za MSP-ove iznosi 1,000,000 eura.

Proračun je podijeljen između dvije sheme potpora na sljedeći način:

Shema pojedinačnih projekata:

Ukupni raspoloživi iznos za financiranje projekata za ovu shemu dodjele sredstava je: 5,045,512 eura podijeljeno između dva područja fokusa Programa na sljedeće okvirne iznose:

Inovacije zelene industrije: 3,545,512 eura
• Plavi rast: 1,500,000 eura

Shema dodjele manjih iznosa bespovratnih sredstava za MSP-ove (SGS 1):

Ukupni raspoloživi iznos za financiranje projekata za ovu shemu dodjele sredstava je: 1,000,000 eura podijeljeno između dva područja fokusa Programa na sljedeće okvirne iznose:

Inovacije zelene industrije: 500,000 eura
• Plavi rast: 500,000 eura

Projekti se moraju podnijeti društvu Innovation Norway putem elektroničkog portala za podnošenje prijava najkasnije do 31. siječnja 2023. u 14:00 po hrvatskom vremenu.

Jezik Programa je engleski, odnosno sve prijave i pripadajuća dokumentacija moraju se društvu Innovation Norway predati na engleskom jeziku. Službene potvrde i ovjerena financijska izvješća mogu se predati na hrvatskom jeziku.

Više informacija o samom pozivu, potrebnoj dokumentaciji i ostalom dostupno je na ovoj POVEZNICI

Izvor: Innovation Norway