Upravni odbor Saveza Alpe-Jadran sastao se prvi put u 2019. godini

Sjednica Upravnog odbora Saveza Alpe-Jadran, prva u 2019. godini, održana je 28. svibnja. Domaćin je bila Varaždinska županija, koja Savezom predsjeda u dvogodišnjem razdoblju od 2018. do 2019. godine. Sjednica je  održana u Županijskoj palači u Varaždinu, na kojoj su sudjelovali predstavnici tematskih koordinacijskih točaka i kontaktnih točaka Saveza, koji čine Upravni odbor.

Nakon dobrodošlice i uvodnih riječi, iznesena su izvješća predsjednika Saveza i župana Varaždinske županije gospodina Radimira Čačića, glavnog tajnika Saveza gospodina Thomasa Pseniera te kontaktnih i tematskih koordinacijskih točaka Saveza.

Tema sjednice bila je donošenje odluka o sufinanciranju projekata prijavljenih na natječaj Saveza koji je trajao od 1. do 30. travnja 2019. godine. Predsjednik Saveza i glavni tajnik Saveza pohvalili su sve prijavitelje projektnih ideja jer su se pridržavali uputa i detaljno opisali ciljeve i prioritete sukladno novoj Strategiji Saveza „ SAA 2027“.

Prijavitelji su mogli prijaviti svoje projektne ideje u jednoj od tri kategorije te je stoga prihvaćeno sufinanciranje 6 projekata kojima se pokrivaju troškovi pripreme za podnošenje projekta u okviru odgovarajućih EU programa; 2 projekta kojima se sufinanciraju troškovi provedbe projekata sufinanciranih  sredstvima EU programa te 23 projekata koji su od općeg zajedničkog interesa svih članica Saveza. Ukupno je odobren 31 projekt iz područja umjetnosti i kulture, sporta, turizma, cjeloživotnog učenja, prevencije katastrofa, europske suradnje, inkluzije, ruralnog razvoja i kulturne baštine. Budžet kojim se sufinanciraju projekti iznosi 66.900,00 EUR.

Slike preuzete s web stranice Varaždinske županije.