U sklopu Saveza Alpe-Jadran održana radionica pod nazivom “Budućnost i strateški ciljevi Saveza Alpe-Jadran”

Jučer, 13. rujna 2018. godine je u Plači Varaždinske županije održana druga ovogodišnja radionica u sklopu Saveza Alpe-Jadran pod nazivom “Budućnost i strateški ciljevi Saveza Alpe-Jadran”.

Sukladno zaključcima s posljednje sjednice Upravnog odbora Saveza održanog u svibnju i dvodnevne radionice održane u veljači ove godine članice Saveza nastavljaju s transformacijskim procesom djelovanja Saveza. Do sada je provedeno nekoliko aktivnosti kako bi se utvrdio smjer daljnjeg razvoja Saveza te su između ostaloga analizirane potrebe i strateški ciljevi svih članica uključenih u Savez te sumirane u zajednički strateški dokument pod nazivom “AAA Plan of Action – Diversity for a Better Tomorrow” koji priprema Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Saveza, gosp. Čačića te glavnog tajnika g. Thomasa Pseinera, nastavljeno je s dnevnim redom radionice. Organizatori radionice su najprije sve sudionike informirali o događajima koji će se organizirati u Briselu i Varaždinu u sklopu 40. obljetnice osnutka i djelovanja Saveza Alpe-Jadran. Nakon toga predstavljene se mogućnosti financiranja zajedničkih projekata članova Saveza iz dostupnih EU poziva i programa pri čemu se poseban naglasak dao programu Europa za građane. Ostatak radionice bio je namijenjen razradi i analizi sadržaja dokumenta “AAA Plan of Action – Diversity for a Better Tomorrow”.

Radna atmosfera radionice bila je vrlo konstruktivna i podržavajuća, te su na kraju radionice sudionici izrazili zadovoljstvo sudjelovanjem i prepoznali korisnost njezina održavanja.