U sklopu projekta SEPlaM-CC se održava prekogranična radionica “Povećanje kapaciteta za potrebe učinkovitog energetskog i klimatskog planiranja”

 

Međimurska energetska agencija d.o.o. u utorak, 21. rujna 2021. godine s početkom u 9:30 sati organizira prekograničnu radionicu pod nazivom “Povećanje kapaciteta za potrebe učinkovitog energetskog i klimatskog planiranja”. Radionica će se održati u prostorima Centra znanja Međimurske županije na adresi Bana Josipa Jelačića 22B, 40 000 Čakovec.

Navedena radionica će se održati u okviru Europskog dana suradnje (engl. European Cooperation Day), inicijative nastale još 2011. godine kada je nekoliko Interreg programa uvidjelo potrebu za razvijanjem zajedničkih komunikacijskih aktivnosti kako bi promovirali svoje rezultate široj publici. Godinu dana kasnije Interact se dobrovoljno javio za stvaranje pilot projekta uspostave zajedničkih komunikacijskih aktivnosti svih Interrega. Predložena inicijativa se pokazala uspješnom diljem EU-a i šire. Kampanja Europskog dana suradnje se nastavlja od tada, ističući postignuća kroz teritorijalnu suradnju za desetke tisuća ljudi svake godine. U prosjeku se Dan europske suradnje obilježava u preko 50 programa, s više od 100 lokalnih događanja u 30 do 35 zemalja svake godine. Od tada se Europski dan suradnje održava svake godine 21. rujna 2021. godine.

Projektni partneri su vidjeli mogućnost dodatno promovirati projekt SEPlaM-CC u sklopu navedene kampanje kako bi rezultate projekta predstavili i široj javnosti izvan granica Međimurja i Hrvatske. Cijeli projekt se zapravo temelji na suradnji i razmjeni iskustva između zemalja projektnih partnera u tematici koja je danas posebno zanimljiva, a to je energetsko i klimatsko planiranje.

Energetsko i klimatsko planiranje su najzahtjevniji zadaci s kojima se suočavaju jedinice lokalne i regionalne samouprave te ostale javne institucije koje se bave planiranjem na lokalnoj i regionalnoj razini u Hrvatskoj i Mađarsko zbog čega je potrebno osigurati povećanje njihovih kapaciteta za potrebe uspostave kvalitetnog procesa energetskog i klimatskog planiranja.

Sukladno navedenom, glavni cilj ove prekogranične radionice je povećati kapacitete jedinica lokalne i regionalne samouprave, ostalih javnih institucija i građana u procesu energetskog i klimatskog planiranja i to kroz razmjenu znanja i primjera dobrih praksi u zemljama projektnih partnera.

Napominjemo kako će na radionici biti omogućen usmeni prijevod s hrvatskog jezika na mađarski jezik i obratno.

Zbog pridržavanja epidemioloških mjera uslijed pandemije koronavirusa COVID-19, ograničen je broj osoba koji može sudjelovati na prekograničnoj radionici. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, ljubazno Vas molimo da ispunite prijavnicu te pošaljete istu na e-mail adresu danijela.vrtaric@menea.hr najkasnije do ponedjeljka, 20. lipnja 2021. godine do 14:00 sati.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju te nam se slobodno možete javiti na broj telefona 040 395 559.