U sklopu projekta SEPlaM-CC organizira se mađarska završna konferencija u Lentiju

Mađarski projektni partner u projektu SEPlaM-CC, Zaklada za promociju poduzetništva Županije Zala sljedeću srijedu, 16. veljače 2022. godine organizira završnu konferenciju u gradu Lentiju s početkom u 9:30 sati. Završna konferencija će se održati u hotelu Thermal Hotel Balance na adresi Táncsics Mihály utca 8., 8960 Lenti.

Završna konferencija namijenjena je jediniciama lokalne i regionalne samouprave, energetskim stručnjacima te široj javnosti, a sam događaj će biti i medijski popraćen.

Projekt SEPlaM-CC proveden je i financiran u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Glavni cilj projekta bio je povećati kapacitete u prekograničnom javnom sektoru kroz suradnju te razmjenu iskustva, najboljih praksi i znanja na području upravljanja održivim energetskim planiranjem i ublažavanja klimatskih promjena. Upravljanje i planiranje održive energije te ublažavanje klimatskih promjena dva su najveća problema današnjice, a ključ uspjeha u svladavanju izazova koji proizlaze iz navedenih problema leži u donošenju i implementaciji odgovarajućih strateških i planskih dokumenata na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.