U sklopu projekta SEPlaM-CC održava se druga prekogranična radionica u Lentiju

U sklopu projeta SEPlaM-CC organizira se druga prekogranična radionica “Suradnja i razmjena znanja u svrhu razvoja zajedničke prekogranične metodologije za strateško planiranje i razvoj SECAP-a”.

Radionica će se održati u utorak, 5. listopada 2021. godine s početkom u 9:00 sati u zgradi Kulturnog centra Lenti na adresi Templom tér 5., 8960 Lenti.

Glavni cilj ove prekogranične radionice je povećati kapacitete jedinica lokalne i regionalne samouprave, ostalih javnih institucija i građana u procesu energetskog i klimatskog planiranja i to kroz suradnju, razmjenu znanja i primjera dobrih praksi u zemljama projektnih partnera.

Navedena radionica će se održati u okviru Europskog dana suradnje (engl. European Cooperation Day), inicijative nastale još 2011. godine kada je nekoliko Interreg programa uvidjelo potrebu za razvijanjem zajedničkih komunikacijskih aktivnosti kako bi promovirali svoje rezultate široj publici. Godinu dana kasnije Interact se dobrovoljno javio za stvaranje pilot projekta uspostave zajedničkih komunikacijskih aktivnosti svih Interrega. Predložena inicijativa se pokazala uspješnom diljem EU-a i šire. Kampanja Europskog dana suradnje se nastavlja od tada, ističući postignuća kroz teritorijalnu suradnju za desetke tisuća ljudi svake godine. U prosjeku se Dan europske suradnje obilježava u preko 50 programa, s više od 100 lokalnih događanja u 30 do 35 zemalja svake godine. Od tada se Europski dan suradnje održava svake godine 21. rujna 2021. godine.

Projektni partneri su vidjeli mogućnost dodatno promovirati projekt SEPlaM-CC u sklopu navedene kampanje kako bi rezultate projekta predstavili i široj javnosti izvan granica Međimurja i Hrvatske. Cijeli projekt se zapravo temelji na suradnji i razmjeni iskustva između zemalja projektnih partnera u tematici koja je danas posebno zanimljiva, a to je energetsko i klimatsko planiranje.

Predviđen je sljedeći program radionice:

Zbog pridržavanja epidemioloških mjera uslijed pandemije koronavirusa COVID-19, ograničen je broj osoba koji može sudjelovati na prekograničnoj radionici. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, ljubazno Vas molimo da ispunite prijavnicu te pošaljete istu na e-mail adresu danijela.vrtaric@menea.hr ili timea.kozma@zmva.hu najkasnije do ponedjeljka, 4. listopada 2021. godine do 12:00 sati.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju te nam se slobodno možete javiti na broj telefona 040 395 559.

Radujemo se Vašem dolasku!

Napomena – U svrhu praćenja projekta te kako bi se osiguralo izvještavanje prema kontrolnom tijelu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., napominjemo da će događaj biti fotografiran te će fotografije sa događaja biti objavljene u svrhu ispunjenja uvjeta informiranja i vidljivosti.