U sklopu projekta RURES održan 6. sastanak REG-a

Međimurska energetska agencija d.o.o. MENEA je, zajedno sa Javnom ustanovom za razvoj Međimurske županije REDEA-om, organizirala 6. sastanak Regionalne energetske grupe (REG) u sklopu provedbe projekta RURES – Promicanje održive upotrebe obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti u ruralnim područjima. Sastanak se održao u utorak, 11. prosinca 2018. godine u prostorima Međimurske energetske agencije d.o.o.

Glavni cilj sastanka bio je upoznati članove Regionalne energetske grupe s trenutnom situacijom u provedbi projekta RURES. Tako su predstavnice Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA-e iznijele trenutnu situaciju u pripremi za implementaciju pilot investicije u Upravnoj zgradi na području bivše vojarne u Čakovcu. Tehničku pomoć u pripremi implementacije pilot investicije pružili su predstavnici Međimurske energetske agencije d.o.o. MENEA-e i predstavnik tvrtke MIN-MEĐIMURJE, INVESTICIJE, NEKRETNINE d.o.o.

Projekt RURES odobren je na drugom pozivu za dostavu projektnih prijedloga programa transnacionalne suradnje Interreg Središnja Europa, a iz Hrvatske osim MENEA-e kao projektni partner sudjeluje i Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA. Osim hrvatskih partnera, u projektu sudjeluju i partneri iz Njemačke, Poljske, Slovenije, Mađarske i Češke. Sama provedba projekta traje 3 godine odnosno od 1. srpnja 2017. godine do 30. lipnja 2020. godine, a kao pilot investicija u Upravnoj zgradi na području bivše vojarne u Čakovcu implementirati će solarni kolektori za grijanje potrošne tople vode i potporu postojećem sustavu grijanja, sustav pametnog mjerenja potrošnje energenata i vode, zamjena rasvjetnih tijela sa visoko učinkovitom LED rasvjetom te opremanje kuhinja s visoko učinkovitim kuhinjskim aparatima (A+++).