U sklopu projekta EE SUN održana radionica umrežavanja javnog i privatnog sektora za potrebe energetske obnove višestambenih zgrada

Dana 28. studenog 2018. godine u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra – TICM u Čakovcu održana je prekogranična radionica umrežavanja javnog i privatnog sektora za potrebe energetske obnove višestambenih zgrada. Navedena radionica je održana u sklopu projekta EE SUN – Energy Efficient Sustainable Urban Neighborhood financiranog iz Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. koji Međimurska energetska agencija d.o.o. provodi još od rujna prošle godine u suradnji s Javnom ustanovom Županijskom razvojnom agencijom Osječko-baranjske županije iz Osijeka kao projektnim partnerom te neprofitnom tvrtkom IMRO-DDKK iz Nagykanizsa-e kao vodećim partnerom.

Glavni cilj radionice bio je povezivanje javnog i privatnog sektora na prekograničnom području radi buduće potencijalne suradnje  za potrebe razvoja inovativnih shema energetske obnove višestambenih zgrada.

Radionica je bila namijenjena projektantima, izvođačima radova na energetskoj obnovi višestambenih zgrada, predstavnicima lokalnih i regionalnih vlasti, javnim poduzećima te financijskim institucijama koje različitim instrumentima financiraju projekte energetske obnove. Među predavačima su uz direktora Međimurske energetske agencije d.o.o., gospodina Višnjića i direktora mađarske konzultantske tvrtke Logframe ltd., gospodina Mártona sudjelovali i stručnjaci iz područja građevinarstva i strojarstva te predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

 

Na radionici je sudjelovalo oko 30 sudionika koji su međusobno razmijenili iskustva u provedbi projekata energetske obnove višestambenih zgrada i razmijenili kontakte u svrhu buduće potencijalne suradnje. Nakon tematskog dijela radionice, sudionicima je bilo omogućeno postavljanje pitanja predavačima što je rezultiralo kvalitetnom raspravom i pozitivnim učincima glede potencijalne suradnje u budućnosti.