U sklopu projekta CO-EMEP organiziraju se info-dani o energetskom siromaštvu u Lentiju i Čakovcu

Međimurska energetska agencija d.o.o. i Zala Županija organiziraju prekogranične info dane o energetskom siromaštvu u sklopu projekta CO-EMEP – Improvement of cooperation for better energy management and reduction of energy poverty in HU-HR cross-border area u četvrtak, 7. listopada 2021. godine u Lentiju u Mađarskoj i u utorak, 12. listopada 2021. godine u Čakovcu.

Međimurska energetska agencija d.o.o. i Županija Zala provode projekt CO-EMEP – Poboljšanje suradnje za bolje upravljanje energijom i smanjenje energetskog siromaštva na mađarsko-hrvatskom prekograničnom području, referentna oznaka HUHR/1901/3.1.1/0019 financiran iz Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Kao što je moguće zaključiti iz samog naziva projekta, glavni cilj je poboljšanje suradnje svih relevantnih dionika radi zajedničkog rješavanja problema energetskog siromaštva te povećanje kapaciteta i vještina svih uključenih lokalnih i regionalnih javnih institucija s ciljem smanjenja energetskog siromaštva na mađarsko-hrvatskom prekograničnom području.

Navedeni info-dani će se održati u okviru Europskog dana suradnje (engl. European Cooperation Day), inicijative nastale još 2011. godine kada je nekoliko Interreg programa uvidjelo potrebu za razvijanjem zajedničkih komunikacijskih aktivnosti kako bi promovirali svoje rezultate široj publici. Godinu dana kasnije Interact se dobrovoljno javio za stvaranje pilot projekta uspostave zajedničkih komunikacijskih aktivnosti svih Interrega. Predložena inicijativa se pokazala uspješnom diljem EU-a i šire. Kampanja Europskog dana suradnje se nastavlja od tada, ističući postignuća kroz teritorijalnu suradnju za desetke tisuća ljudi svake godine. U prosjeku se Dan europske suradnje obilježava u preko 50 programa, s više od 100 lokalnih događanja u 30 do 35 zemalja svake godine. Od tada se Europski dan suradnje održava svake godine 21. rujna 2021. godine.

Projektni partneri su vidjeli mogućnost dodatno promovirati projekt CO-EMEP u sklopu navedene kampanje kako bi rezultate projekta predstavili i široj javnosti izvan granica Međimurja i Hrvatske. Cijeli projekt se zapravo temelji na suradnji i razmjeni iskustva između zemalja projektnih partnera u tematici koja je danas posebno zanimljiva, a to je energetsko siromaštvo.

Glavni cilj ovih prekograničnih info dana je povećati znanje i svijest energetskih stručnjaka, institucija socijalne skrbi, jedinica lokalne i regionalne samouprave te šire javnosti na HU-HR prekograničnom području o problematici energetskog siromaštva, potencijalnim mjerama za njegovo ublažavanje te važnosti njegovog rješavanja na svim razinama vlasti.

Međimurska energetska agencija d.o.o. organizira svoj prekogranični info-dan u utorak, 12. listopada 2021. godine u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje na adresi Bana Josipa Jelačića 22B, 40 000 Čakovec s početkom u 9:30 sati.

Predviđen je sljedeći program prekograničnog info dana u Čakovcu:

Na info danu će biti omogućen usmeni prijevod s hrvatskog jezika na mađarski jezik i obratno.

Zbog pridržavanja epidemioloških mjera uslijed pandemije koronavirusa, ograničen je broj osoba koji može sudjelovati na prekograničnom info danu. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, ljubazno Vas molimo da ispunite prijavnicu te pošaljete istu na e-mail adresu danijela.vrtaric@menea.hr najkasnije do ponedjeljka, 11. listopada 2021. godine do 14:00 sati.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju te nam se slobodno možete javiti na broj telefona 040 395 559.

Radujemo se Vašem dolasku!

Napomena – U svrhu praćenja projekta te kako bi se osiguralo izvještavanje prema kontrolnom tijelu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., napominjemo da će događaj biti fotografiran te će fotografije sa događaja biti objavljene u svrhu ispunjenja uvjeta informiranja i vidljivosti.