U sklopu projekta CO-EMEP održana je završna konferencija u gradu Lenti u Mađarskoj

Krajem ovog mjeseca završava provedba projekta Poboljšanje suradnje za bolje upravljanje energijom i smanjenje energetskog siromaštva na mađarsko-hrvatskom prekograničnom području, skraćenog naziva CO-EMEP, koji je financiran iz Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.. Tim je povodom dana 24. veljače 2022. godine održana završna konferencija projekta u gradu Lenti u Mađarskoj. Na završnoj konferenciji voditeljica projekta Danijela Vrtarić, predstavila je aktivnosti projekta i ostvarene ciljeve.

Projekt CO-EMEP je usmjeren na poboljšanje suradnje svih relevantnih dionika radi zajedničkog rješavanja problema energetskog siromaštva te povećanje kapaciteta i vještina svih uključenih lokalnih i regionalnih javnih institucija s ciljem smanjenja energetskog siromaštva na mađarsko-hrvatskom prekograničnom području.

Projekt se provodio od 01. srpnja 2020. godine, a njegova provedba završava 28. veljače 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 173.450,13 EUR, a vodeći partner na projektu je Međimurska energetska agencija d.o.o., dok je partner na projektu Županija Zala iz Mađarske.

Predstavnici mađarskog projektnog partnera izrazili su svoje zadovoljstvo sudjelovanjem u ovom projektu, te se već pripremaju za nove zajedničke projektne ideje.