U sklopu projekta CO-EMEP održan prvi info dan o energetskom siromaštvu u Lentiju

U sklopu projekta CO-EMEP – Poboljšanje suradnje za bolje upravljanje energijom i smanjenje energetskog siromaštva na mađarsko-hrvatskom prekograničnom području organiziran je u četvrtak, 7. listopada 2021. godine prvi prekogranični info dan o energetskom siromaštvu u gradu Lentiju u Mađarskoj. Prekogranični info dan održan je u zgradi Kulturnog centra grada Lentija s početkom u 10:00 sati u organizaciji projektnog partnera Županije Zala.

Navedeni prekogranični info dan organiziran je s ciljem povećanja znanja i svijesti energetskih stručnjaka, institucija socijalne skrbi, jedinica lokalne i regionalne samouprave te šire javnosti o problematici energetskog siromaštva, potencijalnim mjerama za njegovo ublažavanje te važnosti njegovog rješavanja na svim razinama vlasti.

Sudionici info dana imali su između ostaloga i priliku slušati predavanja vezana uz implementaciju europskih energetskih projekata, instaliranje solarnih sustava i izgradnju pametnih kuća s praktičnim primjerima te klimatske strategije i razvoj Akcijskih planova održivog energetskog i klimatskog razvoja za jedinice lokalne samouprave.

Nakon održanih predavanja sudionici su imali prilike postaviti pitanja predavačima i sudjelovati u raspravi.