U sklopu projekta CO-EMEP održan drugi info dan o energetskom siromaštvu

Međimurska energetska agencija d.o.o. je u utorak, 12. listopada 2021. godine organizirala drugi prekogranični info dan o energetskom siromaštvu u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje d.o.o. na adresi Bana Josipa Jelačića 22 B, 40 000 Čakovec s početkom u 9:30 sati.

Ovo je posljednji u nizu događaja koji su organizirani u sklopu projekta CO-EMEP čiji glavni cilj je povećati znanje i svijest energetskih stručnjaka, institucija socijalne skrbi, jedinica lokalne i regionalne samouprave te šire javnosti o problematici energetskog siromaštva, potencijalnim mjerama za njegovo ublažavanje te važnosti njegovog rješavanja na svim razinama vlasti.

Na prekograničnom info danu sudjelovalo je 30-tak sudionika koji su imali prilike nešto više čuti o projektu CO-EMEP, problematici energetskog siromaštva te potencijalnim mjerama za njegovo ublažavanje. Na samom kraju info dana prezentirane su pilot aktivnosti projekta CO-EMEP u sklopu kojih se provede energetski pregledi i izrađuju energetski certifikati te mjerenja osnovnih građevinskih karakteristika obiteljskih kuća na prekograničnom području obuhvaćenom Međimurskom županijom i Županijom Zala. Do sada su provedeni energetski pregledi i izrađeni energetski certifikati te je u tijeku provedba mjerenja za pet obiteljskih kuća na području Međimurske županije. U narednim tjednima isto će biti provedeno i za pet obiteljskih kuća s mađarske strane.

Uz stručnjake ispred Međimurske energetske agencije d.o.o. predavanja su održali gđa. Slavica Robić, zamjenica ravnatelja Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske te gosp. Bojan Milovanović, docent na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.