U sklopu projekta CEESEU održava se trodnevni trening na temu izrade i financiranja Akcijskih planova energetski i klimatski održivog razvitka

Djelatnici Međimurske energetske agencije d.o.o. te predstavnici općina Nedelišće i Svetog Juraja na Bregu ovog tjedna (7. ožujka – 11. ožujka 2022. godine) sudjeluju na trodnevnim edukacijama na temu “Kako implementirati i financirati Akcijske planove održivog energetskog i klimatskog razvitka” koje se održavaju u gradu Tartu u Estoniji.

Radionice se održavaju u sklopu projekta CEESESU – Održiva energetska unija Središnje i Istočne Europe financiranog europskim sredstvima iz programa HORIZON 2020. Uz Međimursku eneregtsku agenciju d.o.o. na projektu sudjeluje još 10 projektnih partnera i to iz Estonije, Austrije, Slovenije, Latvije, Mađarske, Poljske, Ruminjske, Republike Češke te Njemačke.

Cilj projekta CEESEU je podizanje kapaciteta lokalnih samouprava u ciljanom području kako bi razvili Akcijski plan energetski i klimatski održivog razvitka – SECAP (Sustainable Energy and Climate Action Plan). Ti dokumenti potiču povećanje energetske učinkovitosti i smanjenje emisije stakleničkih plinova te time pomažu regijama da zadovolje klimatske ciljeve Europske unije.

Kako bi pružila potporu za navedenu aktivnost, MENEA je u projekt uključila i dvije općine s područja Međimurske županije, a radi se o općinama Nedelišće i Sveti Juraj na Bregu. Osim što se za navedene općine u sklopu projekta izrađuju dokumenti SECAP-a ovim trodnevnim edukacijama podići će se njihovi kapaciteti kako bi iste mogli uspješno i implementirati.

Radionice se održavaju u organizaciji vodećeg partnera u projektu Sveučilišta Tartu, dok će ostali partneri u projektu, uključujući Međimursku energetsku agenciju d.o.o. održati predavanja vezana uz implementaciju i financiranje SECAP-a. Trodnevni program edukacija dostupan je s desne strane ovog članka.

Ukoliko ste zaposleni u općinama i gradovima te ste zainteresirani za navedenu tematiku, možete se priključiti edukacijama putem ZOOM platforme (8. i 9. ožujka 2022. godine s početkom u 8:00 sati te 10. ožujka 2022. godine s početkom u 7:30 sati) koje su dostupne na sljedećoj poveznici: https://ut-ee.zoom.us/j/98906413720?pwd=S24xblFRSkJYQlZkempLZEl4VjY0QT09. Podaci za prijavu su sljedeći: meeting ID: 989 0641 3720, passcode: 695445.