U sklopu projekta CEESEN-BENDER održana prva edukativna radionica za upravitelje višestambenih zgrada na području Međimurske županije

U sklopu projekta CEESEN-BENDER – Intervencije za ublažavanje energetskog siromaštva povezane s izgradnjom u ranjivim četvrtima financiranog iz programa LIFE, Međimurska energetska agencija d.o.o. organizirala je 23. studenog 2023. godine prvi sastanak i edukativnu radionicu namijenjenu upraviteljima višestambenih zgrada na području Međimurske županije – GP Stanorad d.o.o. i Euroland d.o.o.

U sklopu održanog sastanka i edukativne radionice predstavnici upravitelja upoznati su s projektnom, glavnim projektnim aktivnostima i očekivanim rezultatima njegove implementacije. Uz sastanak, kao dio projektnih aktivnosti organizirana je i edukativna radionica s ciljem osvještavanja problema energetskog siromaštva i podizanja kapaciteta upravitelja višestambenih zgrada u pogledu bolje komunikacije s predstavnicima stanara i stanarima, osobito onih pogođenih energetskim siromaštvom o potencijalu energetske obnove kao jednog od rješenja za učinkovito rješavanje problema energetskog siromaštva.

Na inicijativu Međimurske energetske agencije d.o.o. upravitelji su u provedbu projekta uključeni kao pridruženi partneri te će biti uključeni u provedbu kao jedan od glavnih dionika u sektoru stambenih zgrada na području Međimurske županije. Zahvaljujući njihovom višegodišnjem iskustvu u radu s predstavnicima stanara, stanarima i najmodavcima višestambenih zgrada, smatraju se ključnim partnerom te će sukladno tome pružati podršku u provedbi svih projektnih aktivnosti.

Cilj projekta je osnaživanje i pružanje podrške građanima vlasnicima i stanarima višestambenih zgrada u procesu energetske obnove identificiranjem osnovnih prepreka te izradom sustava podrške koji uključuju vlasnike stanova, njihove udruge i upravitelje zgrada. U tu svrhu u sklopu projekta izradit će se sveobuhvatni planovi za poticanje energetske obnove uz uključivanje svih relevantnih dionika nužnih za uspješnu implementaciju i identificiranje potencijalnih izvora financiranja. Uz navedeno, projektom će se razviti specifični alati koji će općinama i upraviteljima višestambenih zgrada pomoći u identifikaciji energetski siromašnih kućanstva te u provedbi shema za smanjenje energetskog siromaštva.

Sve informacije o projektu i relevantnim projektnim aktivnostima možete pratiti i putem službene stranice projekta: http://ceesen.org/about-ceesen/ceesen-bender/.

 

Co-funded by the European Union under project n°101120994. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or CINEA. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.