Testiranje sjajnosti ceste u sklopu projekta Dynamic Light u Čakovcu

U četvrtak, 30. ožujka, u večernjim satima na dijelu prstena oko centra Čakovca, točnije duž ulice Vladimira Nazora, provodilo se testiranje i mjerenje sjajnosti ceste u sklopu projekta Dynamic Light. Testiranje i mjerenje provodili su projektni partneri iz Međimurske energetske agencije d.o.o. i Grada Čakovca kao i vanjski stručnjaci s polja rasvjete angažirani u sklopu projekta.

Mjerila se razina sjajnosti kako ceste tako i okruženja i to u uvjetima nominalnog opterećenja postojeće svjetiljke te imitacijom smanjene svjetlosti koja se postigla fizičkim zatamnjivanjem svjetiljke. Ovim mjerenjem dobili su se podaci i informacije koje će se koristiti u nastavku projekta prilikom odabira tehnologije za upravljanje nove javne rasvjete.

U daljnjoj fazi projekta planira se zamjena dotrajalih svjetiljki s novima, visokoučinkovitima na bazi LED tehnologije koje će se upravljati novom tehnologijom. Osim što se prilikom implementacije novih svjetiljaka želi zadovoljiti HRN EN 13201 norma isto tako želi se postići zadovoljavajuća razina osvjetljenja kako bi se stvorio dodatan osjećaj sigurnosti i dobre vidljivosti na razmatranom području. U obzir će se prilikom projektiranja uzeti i osvijetljenost okolnih fasada zgrada pošto se želi izbjeći visoka razina osvjetljenja koja može stvoriti nelagodu za stanovništvo.

 

Autori fotografija: Zoran Novak, Alen Višnjić

  • Kontakt

    Adresa: Bana Josipa Jelačića 22, 40 000 Čakovec
    Tel: +385 (0)40 395 559
    E-mail: info@menea.hr

    Regionalni partneri

Izdvojeni projekti

Izdvojeni natječaji

Menea Josipa Bana Jelačića 22 +385 40 39 55 59 info@menea.hr OIB: 78619083316 PBZ: HR10 2340 0091 1160 3471 3