Radionice “Tržište električne energije za poduzetnike”

Hrvatska gospodarska komora priprema četiri regionalne radionice „Tržište električne energije za poduzetnike“ u razdoblju od 1. do 18 listopada 2019. godine.

Dinamičnost tržišta električne energije upućuje na promjene dosadašnjeg ponašanja i redovito praćenje tržišnih prilika. Kako bi se informacije približile članicama HGK, na regionalnim radionicama predstavit će se sveobuhvatan prikaz organizacije tržišta električne energije.

Predstavnici kreatora i provoditelja energetske politike, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatska energetska regulatorna agencija i Hrvatski operator tržišta energije upoznat će prisutne s temeljnim pravilima tržišta, samo trgovanje na službenoj hrvatskoj burzi električne energije predstavit će Cropexov predstavnik.

Dostupne tržišne modele za krajnje kupce u kategoriji poduzetništva predstavit će opskrbljivači električnom energijom. Dodatno, mogućnosti uključivanja u sustav proizvodnje električne energije za vlastite potrebe koje se nude kroz sustav obveza energetske učinkovitosti opskrbljivača prikazat će predstavnici opskrbljivača električnom energijom.

Prva radionica održat će se 1. listopada 2019. godine u prostorima Komore Zagreb u Zagrebu, Draškovićeva 45, dvorana na 1. katu, a prijava se vrši putem ove poveznice.

Nakon Zagreb, radionice će biti organizirane i u sljedećim gradovima:

  1. Županijska komora Pula – petak, 11. listopada, u Puli, Carrarina 5
  2. Županijska komora Osijek – utorak, 15. listopada, u Osijeku, Europske avenije 13
  3. Županijska komora Split – petak, 18. listopada, u Splitu, Obala Ante Trumbića 4

Zainteresirani mogu odabrati lokaciju koja im najbolje odgovara te se prijaviti za sudjelovanje. Mole se zainteresirane osobe da se pravovremeno prijave zbog ograničenog broja mjesta.

Sudjelovanje na radionicama ne naplaćuje se.

Kontakt osoba za eventualna dodatna pitanja je Krešimir Štih (e-adresa: kstih@hgk.hr ili tel: 01 / 4606 758 ili 01 / 4606 701).