Radionica “Uključite se u kreiranje energetske politike grada Preloga!”

Grad Prelog i Međimurska energetska agencija d.o.o. organiziraju radionicu “Uključite se u kreiranje energetske politike grada Preloga!”. Radionica se održava u sklopu projekta „ENES-CE – Povećanje kapaciteta javnih institucija u planiranju i provođenju lokalnih energetskih strategija i planova u suradnji sa građanima“ i to u srijedu, 17. veljače 2021. godine u Poduzetničkom centru Prelog, Hrupine 7b, Prelog s početkom u 14:00 sati. Predviđeno vrijeme trajanja radionice je 2 sata.

Cilj radionice je upoznati građane s mogućnostima aktivnog uključivanja u procese planiranja i unapređenja energetskog razvoja naše zajednice. Na taj će se način doprinijeti održivom regionalnom razvoju i to pomoću osnivanja građanskih energetskih zajednica koje će jedinicama lokalne samouprave pružati pomoć i potporu (bottom-up princip) kod planiranja i kasnije implementacije energetskih strategija i planova.

Energetske zajednice su inicijative, temeljene na lokalnim rješenjima i suradnji, koje mogu uspostaviti fizičke osobe ili skupine fizičkih osoba, mala poduzeća, lokalne vlasti, ili pak kućanstva.  Lokalne energetske zajednice mogu imati ključnu ulogu u energetskoj tranziciji i poticati razvoj održivih energetskih tehnologija korisnih za lokalne zajednice te za Europsku uniju u cjelini.

To će posljedično olakšati postizanje ciljeva zacrtanih u planskim i strateškim dokumentima na lokalnoj i regionalnoj razini te će se istovremeno podići razina svijesti o potrebi povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Molimo sve zainteresirane da se prijave na navedenom linku najkasnije do 16. veljače 2021. godine: https://bit.ly/3aFeq37. Sukladno trenutno važećim epidemiološkim mjerama, broj sudionika je ograničen.

Program radionice se nalazi u dokumentima uz ovaj članak, a više informacija o projektu možete pronaći na njegovim službenim stranicama https://www.interreg-central.eu/Content.Node/ENES-CE.html. Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno se javite na grad-financije@prelog.hr ili maja.bratko@menea.hr.