Prvi sastanak Radne skupine za energetiku

U okviru Hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije prošli je tjedan u Bruxellesu održan prvi sastanak Radne skupine za energetiku. Program rada Radne skupine usmjeren je na implementaciju Energetske unije te prijelaz na čistu energiju.

Tijekom šestomjesečnog hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske Unije Radnom skupinom za energetiku predsjedaju predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike te predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja u ulogama zamjenika predsjedatelja Radne skupine te nacionalnog delegata.

Na prvom sastanku predstavljen je program rada Hrvatskog predsjedanja u području energetike, koji je usmjeren na implementaciju Energetske unije te prijelaz na čistu energiju, s posebnim naglaskom na EU otoke.

Svoj radni program za nadolazeće razdoblje predstavila je i Europska komisija. Između ostaloga, Europska je komisija naglasila važnost intenzivnog nastavka rada na energetskoj obnovi zgrada, gdje je moguće ostvariti dodatne uštede energije te ostvariti značajno smanjenje emisija, čime se uvelike doprinosi zajedničkim ciljevima na razini cijele Europske unije.

Preuzeto s Internet stranice Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.