Projekt RURES predstavljen sudionicima na Godišnjoj skupštini FEDARENE-a

U švedskom gradu Växjo, od 22. do 23. svibnja ove godine, održala se godišnja skupština Europskog udruženja regija i energetskih agencija – FEDARENE. Domaćim ovog događanja bila je Energikontor Sydost, Energetska agencija Jugoistočne Švedske, koja je tom prilikom s kolegama iz cijele Europe proslavila i 20 godina postojanja i djelovanja.

Na službenom su se dijelu događanja birali predsjednik i podpredsjednici kao i ostali bitni akteri Upravnog odbora FEDARENE-a te je tako g. Julije Domac, ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske REGEA, po treći put izabran za predsjednika navedenog udruženja.

Osim službenog dijela događanja, organiziran je i dio na kojem su sudionici iz energetskih agencija diljem Europe mogli svojim kolegama predstaviti projekte koje provode u svojim regijama. Tom je prilikom gđa. Maja Bratko, viša stručna suradnica iz MENEA-e, svojim kolegama predstavila projekt RURES – Promicanje održive upotrebe obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti u ruralnim područjima, koji MENEA provodi kao projektni partner, a sufinanciran je iz Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa.

Također, na dijelu događanja organizirana je i konferencija Smart Energy City na kojoj su stručnjaci iz Švedske i Danske predstavili aktivnosti i rezultate projekta READY. Projekt READY bavi se implementacijom inovativnih rješenja za pametne gradove, a kroz integrirano klimatsko planiranje u gradovima Växjö i Aarhus.

  • Kontakt

    Adresa: Bana Josipa Jelačića 22, 40 000 Čakovec
    Tel: +385 (0)40 395 559
    E-mail: info@menea.hr

    Regionalni partneri

Izdvojeni projekti

Izdvojeni natječaji

Menea Josipa Bana Jelačića 22 +385 40 39 55 59 info@menea.hr OIB: 78619083316 PBZ: HR10 2340 0091 1160 3471 3