Projekt RuGeoHeat – u Čakovcu održan prvi nacionalni sastanak radne skupine

Nakon 1. sastanka projektnih partnera i transnacionalne radne skupine koji se održao prošli mjesec u Čakovcu, jučer, 20. studenog, također u Čakovcu, u prostorima Međimurske energetske agencije d.o.o., održao se i prvi nacionalni sastanak radne skupine dionika iz Hrvatske. Osim sudionika iz dva hrvatska projektna partnera, Međimurske energetske agencije d.o.o. i Regionalne energetske agencije Sjever, sastanku je prisustvovao i stručnjak iz područja geotermalne energije, g. Tomislav Kurevija, izv. prof. dr. sc., sa Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta u Zagrebu.

Kako je glavni cilj ovog projekta razraditi i izraditi kvalitetan projektni prijedlog koji će se prijaviti na neki od otvorenih javnih poziva za financiranje projekata iz EU sredstava, glavna tema sastanka bila je konačno definiranje tehničkih smjernica kojima će se konzorcij voditi. Nakon vrlo konstruktivne rasprave među sudionicima konačno je definirana i tematike glavnog projekta te su u grubo dogovoreni i budući radni paketi istoga kao i partneri odgovorni za razradu istih.

Sam projekt RuGeoHeat odobren je za financiranje putem financijskog mehanizma Seed Money Facility programa transnacionalne suradnje Interreg Danube te se provodi u trajanju od 12 mjeseci od 1. rujna ove do 31. kolovoza sljedeće godine. Glavni cilj projekta je istraživanje trenutnog stanja i potreba na području plitke geotermije u regiji, izrada plana implementacije glavnog projekta te istraživanje mogućnosti financiranja odnosno prijave istoga na dostupne javne pozive i natječaje.