Projekt ENES-CE – U Prelogu održana radionica za energetsku obnovu obiteljskih kuća

U Multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata Insulanus u Prelogu, 29. rujna 2021. godine održana je radionica za predstavljanje Javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća (EnU-2/21). Radionicu je organizirala novoosnovana Energetska udruga građana “Zeleni Prelog” u suradnji s Međimurskom energetskom agencijom d.o.o. (MENEA) i Gradom Prelogom.

Niki Radiković, stručni suradnik za energetiku u MENEA-i, sudionicima je ne početku radionice predstavio projekt ENES-CE, njegove ciljeve, rezultate i pilot projekt. Nakon uvodnog izlaganja, Karla Posavec, također stručna suradnica za energetiku u MENEA-i, u svojoj je prezentaciji prošla kroz sve dijelove Javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća.

Na događanju je sudjelovalo dvadesetak građana grada Preloga zainteresiranih za prijavu na navedeni javni poziv putem kojeg će se moći financirati sveobuhvatna energetska obnova obiteljskih kuća. Okupljeni građani su imali prilike postavljati i konkretna pitanja vezana za stanje u svojim obiteljskim kućama te su im stručnjaci iz MENEA-e pojasnili sve tražene detalje.

Energetska udruga građana “Zeleni Prelog” osnovana je u sklopu projekta ENES-CE – Povećanje kapaciteta javnih institucija u planiranju i provođenju lokalnih energetskih strategija i planova u suradnji sa građanima, i to s ciljem okupljanja građana koji žele doprinijeti održivom razvoju Grada Preloga i time staviti svoj grad na kartu zelenih i zdravih gradova Europe.