Projekt ENES-CE – 3. projektni bilten

Projektni partneri projekta ENES-CE – Povećanje kapaciteta javnih institucija u planiranju i provođenju lokalnih energetskih strategija i planova u suradnji sa građanima, o svojim su projektnim aktivnostima objavili treći bilten.

Bilten je preveden na hrvatski jezik te sadrži opise i poveznice na dva alata izrađena u sklopu projekta, a možete ga pronaći u dokumentima ispod ovog članka.

Projekt ENES-CE odobren je na 3. pozivu za dostavu projektnih prijedloga programa transnacionalne suradnje Središnje Europa (Interreg Central Europe) te traje 3 godine, od travnja 2019. godine do ožujka 2022. godine. Na projektu sudjeluje 10 partnera iz 6 zemalja središnje Europe, a među njima su i MENEA-a i Grad Prelog kao partneri iz Hrvatske.

Glavni cilj projekta je aktivno uključivanje građana u procese planiranja te izrade planskih i strateških dokumenata koji se odnose na sektor energetike. Na taj će se način doprinijeti održivom regionalnom razvoju i to putem osnivanja građanskih energetskih grupa koje će jedinicama lokalne samouprave pružati pomoć i potporu (bottom-up princip) kod planiranja i kasnije implementacije energetskih strategija i planova.

Za sva dodatna pitanja vezana uz ovaj projekt, možete kontaktirati projektni tim Međimurske energetske agencije d.o.o.