Projekt DYNAMIC LIGHT predstavljen na završnoj konferenciji projekta PRIMES

U Koprivnici je 14. listopada 2016. godine održana konferencija pod nazivom „Zelena javna nabava – ciljevi i iskustva iz prakse“. Konferenciju su u sklopu projekta Primes organizirali Regionalna energetska agencija Sjever, UNDP Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Koprivnica. Na konferenciji su predstavljeni primjeri uspješnih postupaka zelene javne nabave realiziranih tokom provedbe projekta Primes i podijeljena priznanja naručiteljima za smanjenje otiska ugljičnog dioksida i doprinos očuvanju i zaštiti okoliša i prirode.

Na konferenciji je održan i niz stručnih predavanja. Tom prigodom predstavljen je projekt DYNAMIC LIGHT  za koji je 13. listopada 2016. godine u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje održana početna konferencija na kojoj su hrvatski projektni partneri, Međimurska energetska agencija d.o.o. i Grad Čakovec, potpisali partnerske sporazume.

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode predstavilo je Nacionalni akcijski plan za zelenu javnu nabavu za razdoblje 2015. – 2017. s pogledom do 2020. godine. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prisutne je upoznao s mogućnostima sufinanciranja za javni i privatni sektor. Također su predstavljeni projekti Procure kojeg provodi Grad Koprivnica, projekt EmBuild na kojem radi Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, zatim projekti SIMPLA i FIESTA Regionalne energetske agencije Kvarner te projekt Infinite Solutions kojeg provodi Regionalna energetska agencija Sjever.

Ovom konferencijom obilježen je završetak projekta Primes kojeg Regionalna energetska agencija Sjever i UNDP Hrvatska, zajedno s partnerima iz još pet europskih zemalja, provode od 2013. godine u sklopu programa Intelligent Energy Europe.

rimg3990img_1648