Privremeno zatvaranje Javnog poziva za neposredno sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila građanima dodjelom donacije 2019.

Privremeno je zatvoren Javni poziv za neposredno sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila građanima dodjelom donacije 2019. i to s danom 5.4.2019. od 15,00 sati.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u dva je dana zaprimio više od 2.200 prijava za sufinanciranje električnih vozila.

Direktor Fonda Dubravko Ponoš pojasnio je kako „zahtjevi koje smo zaprimili do sad višestruko premašuju iznos od dostupnih 17 milijuna kuna. Očekujemo kako će poštom stići još određeni broj prijava do sredine idućeg tjedna, kada ćemo ih sve zajedno rangirati prema vremenu predaje i krenuti u detaljnu obradu. Bit će prihvaćeni svi zahtjevi koji udovoljavaju uvjetima javnog poziva i imaju potpunu dokumentaciju te budu u okviru raspoloživog budžeta.“

Za kupnju eko vozila građani su mogli dobiti do 40% iznosa sredstava, odnosno od 5 do 80 tisuća kuna, ovisno o kategoriji vozila. Na prošlogodišnjem javnom pozivu najbrojniji su bili zahtjevi za sufinanciranje električnih bicikala. „Cilj nam je ovim programom omogućiti građanima da lakše odaberu ekološki prihvatljiviji način prijevoza, osobito u gradovima i na kraćim rutama, zbog čega su u sustav poticaja uključeni električni bicikli.“ dodao je direktor Fonda te najavio kako će nakon sufinanciranja električnih vozila građanima uslijediti sličan program i za tvrtke i lokalne jedinice.

Puni tekst odlukeo privremenom zatvaranju poziva dostupan je u dokumentu ovog teksta.